Kiedy młodzi narzeczeni decydują się związać na całe życie węzłem małżeńskim, gorączkowo poszukują najpiękniejszej sali. Bywają szaleńcy, którzy przeczeszą każdy zakamarek Kaszub z nadzieją, że jedno z miejsc zaczaruje ich do reszty. Widzimy ten blask w oku, gdy zakochani przechadzają się nad jeziorem i pełni podziwu wchodzą na salę bankietową, która ma stać się w przyszłości nośnikiem ich wspaniałych przeżyć. To tu tworzy się prawdziwa więź z magią miejsca, z niepowtarzalnym otoczeniem jezior i lasów, z nietuzinkową obsługą i wystrojem, który w mgnieniu oka kradnie serce każdego!
Wesele we wspaniałej sali bankietowej nad jeziorem na Kaszubach to spełnienie marzeń wielu par! Mało tego. W tym dniu chcemy spełnić najskrytsze marzenia, dlatego dajemy możliwość organizacji ceremonii ślubu w otoczeniu naszej pięknej kaszubskiej natury.
Żabi Dwór to nie tylko miejsce. To całe morze emocji, wyjątkowych chwil spędzonych z najbliższymi ludźmi. To w końcu wspomnienia, które nie kończą się nad ranem wraz z pierwszymi promieniami słonecznymi witającymi najwytrwalszych uczestników zabawy. A to wszystko w wyjątkowym otoczeniu, które namalowała i stworzyła sama matka natura!
Wesele w miesiącu Grudzień, Styczeń, Luty, Marzec, Kwiecień od 240 zł / os – BOGATE MENU!
Wesele od Poniedziałku do Czwartku (bez poprawin) – 260 zł / os
Obiad:
• Rosół czysty lub z makaronem
• Ryż z białym sosem i kurczak z rosołu
• Ziemniaki z koperkiem
Mięsa (cztery do wyboru):
• Tradycyjny schab panierowany
• Schab zapikany z serem
• Zraz wołowy
• Kotlet de vollaile
• Kieszeń z serem i porem
• Udko z kurczaka faszerowane warzywami
• Kurczak w płatkach
• Schab ze śliwką i morelą
• Polędwiczka po królewsku
• Kaczka w sosie gruszkowym
Sosy:
• Biały z rodzynkami
• Pieczeniowy ciemny
Surówki (dwie do wyboru):
• Buraczki
• Surówka z kapusty pekińskiej
• Surówka z selera z rodzynkami
• Surówka z marchwi z brzoskwiniami
• Surówka wiosenna
• Kapusta na słodko
• Jarzyny gotowane (dwie do wyboru):
• Groszek z marchewką
• Fasola szparagowa z zasmażką
• Kalafior z zasmażką
• Brokuły z zasmażką
• Mix warzyw blanszowanych z zasmażką
Proponujemy jeszcze:
• Kaczka nadziewana
• Łosoś nadziewany
• Kaczka duszona podawana na czerwonej kapuście
• Szczupak nadziewany dorszem
• Łosoś w galarecie
• Węgosz w galarecie
• Węgosz wędzony
• Pstrąg wędzony
• Sielawa wędzona
• Pstrąg nadziewany
• Dzik
• Udziec pieczony
• Indyk pieczony
• Stół wiejski
• Ciasta i torty
• Deser panna cotta
• Lody
Kolacja zimna (osiem do wyboru):
• Pstrąg w galarecie
• Łosoś wędzony nadziewany ziołową pastą
• Śledzie w imbirze
• Śledzie tradycyjne w oleju
• Śledzie w śmietanie
• Półmisek szwedzki (klopsiki, tymbaliki drobiowe, mięso pieczone)
• Nadziewany schab w galarecie
• Półmisek wędlin swojskich (kabanosy, dwa rodzaje wędlin z własnej wędzarni, ogóreczki marynowane itp.)
• Karkówka z sosem żurawinowym
• Ciastka francuskie z farszem porowym
• Faszerowana szynka w galarecie z sosem tatarskim
• Pierś z kurczaka faszerowana brzoskwiniami w galarecie
• Kurczak w sezamie
• Tortilla z kurczakiem i łososiem
• Roladka z grilowanej cukini z szynka wędzoną
Sałatki:
• Tradycyjna warzywna
• z porem
• z brokułami
• z tuńczyka
• z grillowaną piersią kaczki oraz gruszką
• Gyros
• Grecka
• Caprese
• Cezar
• z szynką parmeńska i serem chedarr
• makaronowa z kurczakiem i rukolą
• ,,Żabi dwór,, (z pierożkami tortellini)
Kolacja ciepła 1: (1 rodzaj mięsa i zupa):
• Kotlet szwajcar
• Polędwica w sosie pieprzowym lub pieczarkowym
• Karkówka w sosie korniszonowym
• Kokosanki z piersi kurczaka
• Pikantne skrzydełka barbeq
• Kurczak tika- masala
• Tilapia w sosie prowansalskim
• Kurczak w płatkach z dipem słodko – kwaśnym
• Nuggetsy + frytki ( sos czosnkowy)
• Barszcz czerwony, Bogracz lub inna zupa do wyboru
Kolacja ciepła 2(1 rodzaj mięsa i zupa):
• Pałeczki miodowe
• Pierś z kurczaka po myśliwsku
• Szaszłyki drobiowe lub wieprzowe
• Sola w sosie tajskim
• Karkówka w sosie śmietankowym ze szpinakiem
• Bitki wołowe w sosie pomidorowo – grzybowym
• Schab duszony w sosie kminkowym
• Barszcz czerwony, Bogracz lub inna zupa do wyboru